17. apríla 2016

Mexický guláš z daniela



 Suroviny: 

Mäso
cibuľa 2ks
hrach 
rajčinový pretlak
soľ
voda

syr na strúhanie

  Do zlata na oleji udusíme nadrobno nakrájanú cibuľku. 
Pridáme na kocky pokrájané mäso. 
Opečieme, kým sa zatiahne. 
Jemne posolíme.  

O chvíľu pustí vlastnú šťavu, v ktorej mäso dusíme.
Pridáme rajčinový pretlak a vodu podľa potreby. 
Pred koncom dáme 3/4 plechovky hrachu.

Dochutíme soľou, cukrom, vodou podľa toho, koľko si prajeme šťavy.

Keď je mäso uvarené, zahustíme múkou rozmiešanou vo vode.
Varíme asi 7 minút. 



Ako príloha je vhodná ryža s hrachom.
Pred podávaním posypeme strúhaným syrom.




Dobrú chuť !

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára