19. augusta 2014

Tenerina


Suroviny:
200g horkej čokolády alebo na varenie
100 g tuku /hera/
150g mletého cukru
3 vajcia, soľ
3 PL mlieka teplého
1 - 3 PL kakaa

Vopred si zapneme rúru na 180 stupňov.



Čokoládu nalámanú na kúsky




roztopíme vo vodnom kúpeli.




 Občas premiešavame.




Nachystáme si cukor so žltkami,

metličkou vymiešame, pridávame teplé mlieko







Do rozpustenej čokolády pridáme na kúsky nakrájané studené maslo. 





 - roztápa sa, miešame

aby sa pekne spojilo -





Do bielok dáme štipku soli a vymiešame tuhý sneh.





 Roztopenú čokoládu nalejeme do žltkovej zmesi
pridáme kakao a premiešame.  




Po častiach pridávame sneh.




 -  vždy dôkladne a jemne premiešame -




Do okrúhlej formy pripravíme papier na pečenie
a vlejeme zamiešané cesto.

Pečieme v rozohriatej rúre na 180stupňov 30 minút.




Po vybratí necháme vychladnúť, nakrájame, môžme jemne posypať mletým cukrom.





Dobrú chuť !



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára