28. januára 2014

Drožďová nátierka so žeruchou

V zime veľmi vhodná vitamínová rastlinka ... 
Často si ju dávame len na maslový, či syrový chlieb.
Tentoraz som ju použila do nátierky...


Suroviny:
 30 g droždie
 1 ks cibuľka mladá
 1 - 2 trojuholník syr tavený
  trochu mlieko
  na opraženie olej
 1 ks vajce
 korenie čierne mleté


Drožďová nátierka: Nadrobno nakrájanú cibuľku opečiem na oleji, 
pridám droždie, aby sa trochu rozpustili, 
pomáham im varechou, poprípade prilejem mlieko, vložím syr, ktorý sa má tiež roztopiť. Pridám opäť trochu mlieka, aby z toho bola taká kašička.
 Nakoniec vmiešam rozhabarkované osolené vajíčko. 
To si pripravím vopred do pohárika. 
Miešam, aby som to mala také nátierkové a nie praženicové. 
Dá sa pre chuť pridať i horčica, alebo viac syra, pokoreníme. 
Úplne nakoniec, keď už je to hotové a odstavené primiešam nakrájanú žeruchu.
 Je lepšie premiešať to spolu, aspoň to z chlebíka, či rožka nepadá.

Dobrú chuť!


Keď máme asi po 4 - 5 dňoch krásnu žeruchu, 
môžme ju postupne zrezávať a pridávať, kde sa nám hodí.


Spôsob dopestovania:   Žerucha




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára