V zime veľmi vhodná vitamínová rastlinka ...
Často si ju dávame len na maslový, či syrový chlieb.
Tentoraz som ju použila do nátierky...
Suroviny:
30 g droždie
1 ks cibuľka mladá
1 - 2 trojuholník syr tavený
trochu mlieko
na opraženie olej
1 ks vajce
korenie čierne mleté
30 g droždie
1 ks cibuľka mladá
1 - 2 trojuholník syr tavený
trochu mlieko
na opraženie olej
1 ks vajce
korenie čierne mleté
Drožďová nátierka: Nadrobno nakrájanú cibuľku opečiem na oleji,
pridám droždie, aby sa trochu rozpustili,
pomáham im varechou, poprípade prilejem mlieko, vložím syr, ktorý sa má tiež roztopiť. Pridám opäť trochu mlieka, aby z toho bola taká kašička.
Nakoniec vmiešam rozhabarkované osolené vajíčko.
To si pripravím vopred do pohárika.
Miešam, aby som to mala také nátierkové a nie praženicové.
Dá sa pre chuť pridať i horčica, alebo viac syra, pokoreníme.
Úplne nakoniec, keď už je to hotové a odstavené primiešam nakrájanú žeruchu.
Je lepšie premiešať to spolu, aspoň to z chlebíka, či rožka nepadá.
Dobrú chuť!
Keď máme asi po 4 - 5 dňoch krásnu žeruchu,
môžme ju postupne zrezávať a pridávať, kde sa nám hodí.
Spôsob dopestovania: Žerucha
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára