12. decembra 2013

Bábovka nadýchaná



Suroviny:
 5 /6/ ks   vajcia
 290 /350/ g   cukor práškový
 160 /200/ ml   olej
 140 /170/ g   múka hladká
 150 /180/ g   múka polohrubá
 1 ks   prášok do pečiva
 160 /200/ ml   voda
 2,5 pl   kakao

na formu vymastenie:   tuk
  na vysypanie:   strúhanka


V zátvorke sú uvedené suroviny pri použítí 6 vajíčok.

Žĺtka vymiešame s mletým cukrom, postupne pridávame olej.
V miske zmiešame múky a kyp. prášok.
Z bielkov spravíme tuhý sneh.
Zapneme si rúru na 175 - 180 stupňov.

Múku postupne pridávame k vyšľahaným žĺtkam spolu s vodou.
Sneh po vypnutí mixéra jemne postupne vmiešavame do cesta metličkou. 





Formu vymažeme tukom , vysypeme strúhankou.
Ja nalievam asi len 1/3 plnky, do zvyšnej zamiešam kakao a vylejem na žlté cesto do formy.

Vložíme do vyhriatej rúry na spodnú mriežku
a pečieme približne 45 min/ 175 /180/stupňov.

Ak si recept prerátame na 4 vajíčka stačí myslím piecť aj v prostriedku rúry, počas pečenia môžme tak po 20 min. prikryť alobalom /ak pečieme na strednej priečke/




Bábovku nechávam vo forme chvíľku, možno 2 - 3 min., dám na formu tanier a prevrátim, bábovka sa odlepí a ostane na tanieri, tu ju nechám prikrytú formou...

Dobrú chuť!




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára