Suroviny:
5 /6/ ks vajcia
290 /350/ g cukor práškový
160 /200/ ml olej
140 /170/ g múka hladká
150 /180/ g múka polohrubá
1 ks prášok do pečiva
160 /200/ ml voda
2,5 pl kakao
5 /6/ ks vajcia
290 /350/ g cukor práškový
160 /200/ ml olej
140 /170/ g múka hladká
150 /180/ g múka polohrubá
1 ks prášok do pečiva
160 /200/ ml voda
2,5 pl kakao
na formu vymastenie: tuk
na vysypanie: strúhanka
V zátvorke sú uvedené suroviny pri použítí 6 vajíčok.
Žĺtka vymiešame s mletým cukrom, postupne pridávame olej.
V miske zmiešame múky a kyp. prášok.
Z bielkov spravíme tuhý sneh.
Zapneme si rúru na 175 - 180 stupňov.
Múku postupne pridávame k vyšľahaným žĺtkam spolu s vodou.
Múku postupne pridávame k vyšľahaným žĺtkam spolu s vodou.
Sneh po vypnutí mixéra jemne postupne vmiešavame do cesta metličkou.
Formu vymažeme tukom , vysypeme strúhankou.
Ja nalievam asi len 1/3 plnky, do zvyšnej zamiešam kakao a vylejem na žlté cesto do formy.
Vložíme do vyhriatej rúry na spodnú mriežku
a pečieme približne 45 min/ 175 /180/stupňov.
Ak si recept prerátame na 4 vajíčka stačí myslím piecť aj v prostriedku rúry, počas pečenia môžme tak po 20 min. prikryť alobalom /ak pečieme na strednej priečke/
Bábovku nechávam vo forme chvíľku, možno 2 - 3 min., dám na formu tanier a prevrátim, bábovka sa odlepí a ostane na tanieri, tu ju nechám prikrytú formou...
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára