17. decembra 2013

Zemiakový nákyp so šunkou


Suroviny:
 700 g uvarené zemiaky
 1 ks vajce
 200 g syr tvrdý
 150 g šunka
 100 ml mlieko
 olej na vymastenie zapekacej misky
soľ na dochutenie




Nachystáme si: vychladnuté zemiaky,mlieko,vajco, šunku, syr




Zemiaky očistíme, nakrájame na drobné kocky - použila som pretláčač a po 1,5 cm som zo zemiaka odkrajovala, aby boli menšie kocky. Salám som mala kúpený nakrájaný na kolieska ,  poprekrajovala som na malé štvorčeky. Premiešame spolu so zemiakmi. Pridáme nastrúhaný syr a mlieko, v ktorom bolo len vidličkou rozšľahané vajíčko, posolíme.
Dobre premiešame.




Do vymastenej zepekacej nádoby preložíme zmes a zarovnáme.




Neprikryté vložím do vyhriatej rúry. Po 40 minútách pri 180 stupňov C vyberiem a už len čakáme, aby nákyp rýchlo vychladol...




Dobrú chuť!




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára