13. decembra 2013

Zapekané mäsko so syrom a bylinkami


Týmto spôsobom sa dá zapekať rôzne mäso...


Suroviny:

kuracie mäso
olej na potretie pekáča
1 ks  smotana sladká
 120 g strúhaný syr tvrdý
 1/2 malej kocky bujón zeleninový
  vegeta
soľ
paprika červená mletá
múka hladká
korenie čierne mleté

bylinky:
oregano
bazalka
tymián


Postup:
Pripravíme suroviny, rúru zapneme,
aby sa nahrievala na 200 stupňov.



Mäsko si naporcujeme, osolíme, prichystáme nadrobno nakrájané bylinky.
Zmiešame ich s múkou, čiernym korením, vegetou, paprikou.





V tejto zmesi mäso poriadne poobalujeme a vložíme do vymasteného pekáča.




 Do smotany nadrobíme polovičku kocky zel.bujónu.




Vyliala som na mäso, prikryla alobalom a dala piecť do vyhriatej rúry /200st/.




 Po 3/4 hodine som posypala celý povrch strúhaným syrom. 
 Nezakryté som dala ešte zapiecť.


,



 Zapekáme podľa chuti - približne 15 min. /kontrolujeme/
Po vytiahnutí z rúry som nechala odstáť ešte asi 10 min.
 Podávali sme s ryžou, hodia sa k tomu i uhorky, alebo uhorkový zaváraný šalát... 



Dobrú chuť!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára