Týmto spôsobom sa dá zapekať rôzne mäso...
Suroviny:
kuracie mäso
olej na potretie pekáča
1 ks smotana sladká
120 g strúhaný syr tvrdý
1/2 malej kocky bujón zeleninový
120 g strúhaný syr tvrdý
1/2 malej kocky bujón zeleninový
vegeta
soľ
paprika červená mletá
múka hladká
korenie čierne mleté
soľ
paprika červená mletá
múka hladká
korenie čierne mleté
bylinky:
oregano
bazalka
tymián
oregano
bazalka
tymián
Postup:
Pripravíme suroviny, rúru zapneme,
aby sa nahrievala na 200 stupňov.
Mäsko si naporcujeme, osolíme, prichystáme nadrobno nakrájané bylinky.
Zmiešame ich s múkou, čiernym korením, vegetou, paprikou.
V tejto zmesi mäso poriadne poobalujeme a vložíme do vymasteného pekáča.
Do smotany nadrobíme polovičku kocky zel.bujónu.
Vyliala som na mäso, prikryla alobalom a dala piecť do vyhriatej rúry /200st/.
Po 3/4 hodine som posypala celý povrch strúhaným syrom.
Nezakryté som dala ešte zapiecť.
Zapekáme podľa chuti - približne 15 min. /kontrolujeme/
Po vytiahnutí z rúry som nechala odstáť ešte asi 10 min.
Podávali sme s ryžou, hodia sa k tomu i uhorky, alebo uhorkový zaváraný šalát...
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára