18. decembra 2013

Pizza




Suroviny
 300 g  múka polohrubá
 25 g  droždie
 2 KL cukor kryštál
 190 ml vlažná voda
 1,5 KL  soľ
 2,5 lyžice  olej
bylinky/nemusia byť/
suroviny na ozdobu pizze
 200 g  syr na posypanie
olivy


Do mise dám múku, droždie pomrvené, cukor, soľ, pridávam aj bylinky do cesta,napr. oregano,tymián alebo pizza korenie, vodu, olej.
Varechou dobre premiešam, tak ako kysnuté cesto, posypem jemne múkou nechám prikryté kysnúť 1/2 hodiny. Znova ho varechou preváľam v miske, tak aby sa nelepilo, vytvarujem bochník , ktorý prerežiem do kríža, zaprášim znovu trochou múkou a nechám ešte kysnúť 1/2 hodiny.

Nezabudneme si zapnúť rúru /220/, skôr, aby po ozdobení pizza dlho nečakala na vhodnú teplotu. Pripravím suroviny,ktoré sú treba na pizzu, každý podľa svojej chuti. Nastrúham syr. 
Cesto dáme na pečiaci papier, rukami od oleja som ho  poroztláčala.





Cesto môžeme potrieť rajčinovým pretlakom,
dať cesnak, bylinky, salám, olivy.... podľa chuti. 
Tento raz som použila moju salsu, ktorú som mala v mrazničke,  na ňu som pokrájala zbytok slaniny, ešte tymián a oregáno.
Dáme podľa možnosti ihneď do trúby, nech nám zbytočne ešte nekysne. Dávam na 220.




Asi takých 15 minút. Kto má rád pripečenejšu a chrumkavejšiu aj viac minút. Potom, až keď je upečená pridám na celú plochu nastrúhaný syr. Lepšia je tehla, tá sa krajšie roztečie.




Zavriem rúru, vypnem a nechám ju asi 4 minuty, nie viacej. lebo potom je syr taký tvrdší. Olivy som samozrejme zabudla dať, hoci som si ich nachystala...


Dobrú chuť !


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára