Suroviny:
500 g zemiaky
2 ks mrkva
80 g - okolo ružičkový kel
1 ks petržlen
1,5 l vývar zeleninový
1 ks bobkový list
korenie čierne celé
korenie nové celé
majorán
500 g zemiaky
2 ks mrkva
80 g - okolo ružičkový kel
1 ks petržlen
1,5 l vývar zeleninový
1 ks bobkový list
korenie čierne celé
korenie nové celé
majorán
Mrkva a petržlen som nakrájala na kolieska a polkolieska.
Na oleji som opiekla mrkvu s petržlenom, osolila a pár minúť opekala.
Pridala ružičkový kel, asi 300 ml teplej vody a domácu vegetu.
Prikryté som varila asi 10 minút.
Pridala som očistené, nakrájané zemiaky, vložila bobkový list, zrniečka oboch korení.
Priliala požadované množstvo vody, aby to nebolo riedke a ani moc husté.
Pod pokrievkou som varila, kým sa zemiaky uvarili.
Podľa chuti dosolila a po vypnutí pridala sušenú majoránku.
Keď dám sušené bylinky, prikryjem pokrievkou, aby sa dostatočne ,,napili,, .
Nepoužívala som žiadnu zátrepku, ani nič podobné.
Dobrú chuť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára